Συμβουλές για το φωτισμό της τραπεζαρίας

29/03/2017 0 Comment(s) All About Light,

Συμβουλές για το φωτισμό της τραπεζαρίας

 

 

 

Ένα εντυπωσιακό φωτιστικό σας προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα αντικείμενο ξεχωριστού design και να δώσει στο χώρο σας ιδιαίτερη αισθητική. Αν έχετε τη δυνατότητα να επενδύσετε σε ένα μόνο φωτιστικό τότε αυτό θα είναι εκείνο που θα τοποθετηθεί πάνω από την τραπεζαρία σας.

 

Ο τρόπος με τον οποίο θα φωτίσετε την τραπεζαρία είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς θέλετε όταν καθίσετε να φάτε μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σας να χαλαρώσετε και όχι να νιώσετε πως περνάτε από ανάκριση ή πως μπορείτε να βγάλετε τα φρύδια σας. Επομένως είναι ωφέλιμο η ένταση του φωτός που εκπέμπει το φωτιστικό σας να είναι χαμηλή έτσι ώστε να σκορπίζει μαλακό φωτισμό κάνοντας όλους να νιώθουν άνετα και χαλαρά. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα χρήση dimmer, δηλαδή διακόπτη για τη ρύθμιση της έντασης του φωτός.

 

Επίσης, το φωτιστικό θα πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοιο ύψος από το τραπέζι που να μην εμποδίζει την επαφή με τα μάτια ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες.Η τελευταία τάση προστάζει το φωτιστικό να κατεβαίνει αρκετά χαμηλά, 75 με 80 cm από την επιφάνεια του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως “φοράει” άμεσο φωτισμό που φωτίζει κατευθείαν την επιφάνεια του.

 

Μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτιστικό που να ταιριάζει απόλυτα με το στυλ του χώρου σας ή να κάνετε την ανατροπή και να τοποθετήσετε ένα τελείως διαφορετικού ύφους φωτισμό για την τραπεζαρία σας, για παράδειγμα κλασσικός πολυέλαιος με κρύσταλλα σε μίνιμαλ/βιομηχανικό χώρο.

Όσον αφορά τη διασπορά του φωτός, μπορείτε είτε να τοποθετήσετε έναν κεντρικό πολυέλαιο ή να διασκορπίσετε το φωτισμό επιλέγοντας να τοποθετήσετε 2-3 φωτιστικά κατά μήκος του τραπεζιού ή τους απλούς γλόμπους που θα κρεμάσετε ασύμμετρα παίζοντας με το μήκος των καλωδίων.

 

Ιδού μερικές χρήσιμες και ενδιαφέρουσες ιδέες για το φωτισμό της τραπεζαρίας: