Φωτισμός Μπάνιου

17/02/2017 0 Comment(s) All About Light,

Ιδέες και συμβουλές για το φωτισμό του μπάνιου

 

Είναι οι χώροι που φωτίζονται λιγότερο και όμως είναι εξίσου σημαντικοί όσο και όλοι οι υπόλοιποι. Ένας σωστός σχεδιασμός του μπάνιου ανεβάζει την αξία όλου του σπιτιού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ενίσχυσης του φωτισμού στον μπάνιο και με τον κατάλληλο φωτισμό επεμβαίνετε στην εμφάνιση και αυτή με τη σειρά της στην διάθεσή σας.


Σε γενικές γραμμές, αξίζει να προσέξετε τη θέση στην οποία τοποθετείτε τα φωτιστικά, τον τύπο λαμπτήρα, τη θερμοκρασία χρώματος του λαμπτήρα, το βαθμό απόδοσης χρωμάτων (CRI) και φυσικά την κατανάλωση.

 

Φωτισμός της περιοχής του καθρέπτη 

Πρώτα θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός στο χώρο του νιπτήρα όπου θα λάβει χώρα ο καλλωπισμός των μελών της οικογένειας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε απλίκες δεξιά και αριστερά του καθρέφτη.Θα πρέπει το πρόσωπο να φωτίζεται και από τις δύο πλευρές εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη εξάπλωση του φωτός χωρίς σκιές. Αποφύγετε να πέφτει το φως απευθείας πάνω από το κεφάλι σας δημιουργώντας μη κολακευτικές σκιές.

Μπορείτε να το κατορθώσετε αυτό τοποθετώντας έναν φωτιζόμενο καθρέπτη ή φωτιστικά εκατέρωθεν του καθρέπτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Βρείτε το εδώ:

1. https://www.ledokosmos.gr/index.php?route=journal2/quickview&pid=5602
2. https://www.ledokosmos.gr/index.php?route=journal2/quickview&pid=5608

 

Βρείτε το εδώ:

  1. https://www.ledokosmos.gr/mpanioe/yrammiko-epitoicho-fotistiko-6xe14-chromio-me-elafru-metalliko-soma.html

 

Ο καθρέφτης γενικά μεγαλώνει τον χώρο και αυτό είναι κανόνας. Άρα, διάλεξε τον μεγαλύτερο δυνατό για το δικό σου μπάνιο και απόλαυσέ τον ειδικά αν μπορείς να τον συνδυάσεις και με κανέναν δύο ακόμη.

Μην ξεχνάτε ότι ο φωτισμός είναι τρόπος και εργαλείο διακόσμησης. Δύο όμορφες απλίκες προσφέρουν όχι μόνο φως αλλά και χαρακτήρα. Είναι πολύ πρακτικά, ενώ δημιουργούν πολύ όμορφες διακοσμητικές πινελιές.

 

Εάν έχετε ράφια ή ντουλάπια στο μπάνιο τοποθετήστε φώτα μέσα σε αυτά.Θα φωτίσουν όλα τα αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε το εδώ: https://www.ledokosmos.gr/mpanioe/fotistiko-mpanioe-aplika-me-yeali-satinato-kai-vase-chromioe-snap-2xe27-viokef.html

 

Στο site μας, ledokosmos.gr θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία με απλίκες κατάλληλες για όλα τα μπάνια:

https://www.ledokosmos.gr/oikiakos/mpanioe

 

 

Προβολάκια Led

Ακόμη και με επαρκή φωτισμό οροφής, η αναζήτηση μέσα στα περιεχόμενα των ντουλαπιών και συρταριών σας μπορεί να γίνει δύσκολη. Ενώ πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κρατούν ένα φακό κάτω από το νεροχύτη, εμείς τους συνιστούμε να επενδύουν σε μια πιο κομψή λύση.

Τα LED φώτα είναι τόσο πρακτικά και προσιτά. Τοποθετήστε τα σε ένα αισθητήρα κίνησης να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε στιγμιαία φως όταν το χρειάζεστε.

Σας προτείνουμε προβολάκια όπως :

1. https://www.ledokosmos.gr/provoleis/athiavrocho-provolaki-20-watt-10-30-volt-dc-kitrino-fos-ip68-alphaled.html

  1. https://www.ledokosmos.gr/provoleis/athiavrocho-led-choneeto-provolaki-16-watt-10-30-volt-psechro-leeko-alphaled.html

 

 

Κρεμαστός φωτισμός

Ένα φωτιστικό στο κέντρο της οροφής χρειάζεται, για να γεμίσει με φως το υπόλοιπο δωμάτιο. Αποφύγετε τα κλασσικά φωτιστικά ή πλαφονιέρες, τα οποία είναι τόσο πολύ συνηθισμένα.

Αν μπορείτε τοποθετήστε ένα κρυστάλλινο πολυέλαιο ή ένα μοντέρνο φωτιστικό.

 

 

Ντους και φωτισμός μπανιέρας

Η δημιουργικότητα παίζει ρόλο εδώ. Δοκιμάστε χρωματιστά LED φώτα της πισίνας στο κόκκινο, πράσινο και μπλε για να δημιουργήσετε ένα συνδυασμό από πολύχρωμα ή άσπρα φώτα.

Ένα ντους με το φωτιστικό τοποθετημένο ακριβώς στην έξοδο του νερού είναι εντυπωσιακό. Αυτά τα μοντέρνα φωτιστικά πρέπει να ελέγχονται από εσάς τους διάφορους βαθμούς χρώματος και φωτεινότητας. Λάβετε υπόψη σας ότι συμπληρωματικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα dimmer.


 


 

 Εκτός από το φωτισμό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα  φώτα κάτω από τους πάγκους.
 Για λόγους ασφάλειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά  φωτιστικά αδιάβροχα μέσα στις καμπίνες.

 

 

 

                                                                                                                           Βρείτε εδώ :

                                                                                                                     https://www.ledokosmos.gr/vintage-fotistika/fotistiko-orofes-kremasto-me-metallike-vase-kalemene-me-fesiko-schoini-5xe27-heronia- lighting.html

  1.  ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΤΙΜΕΡ

 

 Οι λαμπτήρες του μπάνιου θα πρέπει να εκπέμπουν ένα «τραγανό» λευκό χρώμα, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να  αποφύγετε τον κίτρινο  φωτισμό. Το ψυχρό χρώμα αναδεικνύει τις γωνίες του προσώπου και θα σας βοηθάει την  ώρα του μακιγιάζ.

 Ένα επιπλέον σημείο που χρήζει προσοχής είναι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργεί ο φωτισμός μέσα στο μπάνιο.  Εγκαθιστώντας διακόπτες  Dimmer έχετε τον απόλυτο έλεγχο του φωτισμού καθώς επιτρέπουν να ρυθμίζετε την  ένταση του φωτός σε υψηλά επίπεδα αν είναι πρωί ή  σε χαμηλότερα επίπεδα αν πρόκειται για βράδυ.
Οι λάμπες φθορισμού είναι αρκετά καλή επιλογή για το μπάνιο. Έχοντας τη δυνατότητα επιλογής στη θερμοκρασία του χρώματος στη λάμπα φθορισμού, επιλέξτε μία μεσαίας κλίμακας θερμοκρασία – κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φυσικό.
Η καλύτερη επιλογή για σωστά μοιρασμένο, διάχυτο και συνάμα ατμοσφαιρικό φωτισμό είναι τα χωνευτά σποτάκια. Δημιουργού ιδανικό κλίμα κυρίως για όσους κάθονται στο νερό για χαλάρωμα.

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το μπάνιο είναι το πιο επικίνδυνο δωμάτιο του σπιτιού όταν μιλάμε για τον ηλεκτρισμό.

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο πριν αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε εργασία με το φωτισμό.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες ασφαλείας οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται, διαφορετικά μπορεί να υπάρχουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

 

Συμβουλή:

  • Εγκαταστήσετε φωτιστικά στο μπάνιο σας σε ξεχωριστούς διακόπτες έτσι ώστε να μπορείτε να ικανοποιηθείτε σύμφωνα με τη διάθεση ή την ώρα της ημέρας σας.

  • Αλλάζοντας τον φωτισμό του μπάνιου, "πειράζετε" εικονικά και τις διαστάσεις του.

  • Αν το μπάνιο σας είναι σχετικά ψηλοτάβανο, κατευθύνετε το φως στα χαμηλά.

  • Αν ο στόχος σας είναι να το κάνετε να μοιάζει πιο μεγάλο, φωτίστε δύο αντικριστούς τοίχους.