Πώς να Φωτίσετε Διαδρόμους και Σκάλες

04/04/2017 0 Comment(s) All About Light,

Πώς να Φωτίσετε Διαδρόμους και Σκάλες

 

 

 

Όταν πρόκειται για τον φωτισμό των διαδρόμων, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων ήδη γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο, και οι σκάλες έχουν την διπλάσια δυσκολία. Σταματήστε λοιπόν να εκφοβίζεται τους φίλους σας οδηγώντας τους να περάσουν μέσα από ένα σκοτεινό πέρασμα. Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος.

 

 

Ο Παραδοσιακός Τρόπος

 
 

Τα φωτιστικά οροφής δεν είναι μόνο για τα μεγαλύτερα δωμάτια του σπιτιού σας.

 

Το σωστό φωτιστικό οροφής μπορεί να προσθέσει στυλ στους διαδρόμους αλλά και στις σκάλες σας επίσης.

 

Ο τύπος του φωτιστικού οροφής που θα επιλέξετε θα πρέπει να καθορίζεται από το ύψος της οροφής σας. Ακριβώς όπως και κάθε άλλο δωμάτιο, με λίγες εξαιρέσεις, τα κρεμαστά φωτιστικά πρέπει να είναι 7 πόδια πάνω από το πάτωμα.

 

Λάβετε υπόψη ότι τα κρεμαστά φωτιστικά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τις σκάλες σας εκτός και αν έχετε μια επίπεδη επιφάνεια στη μέση των σκαλιών.

 

Τα χαμηλά φωτιστικά και τα κρεμαστά δεν είναι επίσης ένας καλός συνδυασμός.

 

Εξετάστε το ενδεχόμενο τα φωτιστικά να είναι στο ίδιο επίπεδο ή ακόμη και σε εσοχή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φωτίσετε με ασφάλεια διάδρομο ή τις σκάλες σας, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο οποιαδήποτε μέτωπο.

 

 


 


Ο Αριστοκρατικός Τρόπος

 

 

 

Αν έχετε έναν πολύ μεγάλο διάδρομο ή θέλετε να κατανέμεται ομοιόμορφα το φως στις σκάλες σας, ίσως οι απλίκες τοίχου να είναι η λύση για σας.

Οι απλίκες τοίχου συνήθως έρχονται με ένα κάλυμμα φακού για να δημιουργήσετε ένα απαλό φως που διαχέεται.

 

Όπως και τα φωτιστικά οροφής, το μέγεθος στις απλίκες τοίχου σας θα πρέπει να βασίζεται στο μέγεθος του χώρου, όχι έχοντας υπόψη το ύψος της οροφής, αλλά θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο πλάτος του διαδρόμου.

 

Μην επιλέξετε απλίκες τοίχου που εξέχουν πολύ έξω από τον τοίχο διότι σας δυσκολέψει στις μετακινήσεις των επίπλων αλλά και την δικιά σας μετακίνηση.

Η μέτρηση αυτή ονομάζεται επέκταση. 

 

Αυτά τα φωτιστικά θα πρέπει να απέχουν περίπου 6-8 πόδια και περίπου 5 πόδια από το πάτωμα. 

 

Βεβαιωθείτε ότι εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε απλίκες και στους δύο τοίχους, τα φωτιστικά θα διανέμουν πιο ομοιόμορφα το φως.

 

 

 

 

 

 

Ο Έντονος Τρόπος


 

Οι τοίχοι με αρκετές οικογενειακές φωτογραφίες ή έργα τέχνης χρειάζονται μια διαφορετική μέθοδο του φωτισμού.

Τα φωτιστικά οροφής με σποτάκια που έχουν πολλαπλές κεφαλές, οι οποίες είναι συνήθως ρυθμιζόμενες ώστε να μπορείτε ρυθμίζετε το φως να στοχεύει όπου το χρειάζεστε.

 

Μια άλλη εξαιρετικά ευέλικτη λύση φωτισμού είναι οι ταινίες φωτισμού LED.

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε κανάλια κατά μήκος της άκρης της οροφής ή και ακόμα κατά μήκος του πατώματος.

 

Οι ταινίες φωτισμού LED μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τις σκάλες σας πιο ασφαλή, ιδιαίτερα τη νύχτα, όταν δεν θέλετε να τυφλώσετε τον εαυτό σας ενεργοποιώντας τον εναέριο φωτισμό.

Μην φοβάστε να είστε δημιουργικοί με τα χρώματα.

Οι ταινίες φωτισμού LED έρχοται σε όλα τα είδη χρώματων.