5 Χώροι Για Να Χρησιμοποιήσετε Τους Εξωτερικούς Χρονοδιακόπτες

25/05/2017 0 Comment(s) All About Light,

5 Χώροι Για Να Χρησιμοποιήσετε Τους Εξωτερικούς Χρονοδιακόπτες


 

 

 

Οι εξωτερικοί χρονοδιακόπτες μπορούν να δώσουν στο φωτισμό των διακοπών μια νέα αύρα.

Ωστόσο, η αυτοματοποίηση των φώτων των Χριστουγέννων στον τελευταίο όροφο δεν είναι η μόνη εφαρμογή που σας διευκολύνει.

 

Εδώ είναι μερικά άλλα μέρη όπου ένας εξωτερικός χρονοδιακόπτης μπορεί να γίνει πολύ πρακτικός.

 

 

Συμβουλή φωτισμού: Ελέγξτε τις προδιαγραφές του χρονομδιακόπτη για μέγιστη ισχύ, ιπποδύναμη ή ένταση πριν την εγκατάσταση για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να χειριστεί την τροφοδοσία ισχύος οποιασδήποτε συσκευής ή φωτισμού που ελέγχει.

 

 

 

Χρονοδιακόπτης για τον φωτισμό του τοπίου

 

Σε οποιοσδήποτε εξωτερικό φωτισμό, συμπεριλαμβανομένου του εποχιακού φωτισμού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας χρονοδιακόπτης.

Διατίθενται ως αναλογικοί ή ψηφιακοί χρονοδιακόπτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με καλώδιο ή απλά να συνδεθούν στην πλησιέστερη πρίζα.

 

Οι δυνατότητές τους κυμαίνονται από τον προγραμματισμό πολλαπλών συμβάντων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε εξαιρετικά ακριβείς αστρονομικούς χρόνους χρησιμοποιώντας φωτοκύτταρα.

 

Από το φως ασφαλείας πάνω από την πόρτα του γκαράζ σας στα φώτα του κήπου και τους προβολείς των λαμπτήρων που μπορεί να κατευθύνουν την πορεία σας, ένας εξωτερικός χρονοδιακόπτης μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι δεν είστε ποτέ στο σκοτάδι όταν φτάσετε στο σπίτι σας.

 

 

 

Χρονοδιακόπτης για το συντριβάνι σας

 

Οι αντλίες για σιντριβάνια και καταρράκτες, μαζί με τους αεριστήρες λιμνών, συνήθως καταγράφουν την ισχύ και την ιπποδύναμη, καθιστώντας εύκολο τον προσδιορισμό της έντασης ισχύος που χρειάζεται ο χρονοδιακόπτης.

 

Ακόμη και αν ο χρονοδιακόπτης σας μπορεί να χειριστεί περισσότερες από μία συσκευές ή κύκλωματα, δεν θα πρέπει ποτέ να υπερβείτε τη μέγιστη βαθμολογία που αναφέρεται.

 

 

 

Χρονοδιακόπτης για την πισίνα

 

Για πισίνες και ιαματικά λουτρά, θα χρειαστείτε ένα ειδικό χρονοδιακόπτη που θα περικλείεται σε περίβλημα ανθεκτικό στη θερμότητα / στο νερό.

 

Αυτοί οι χρονομετρητές πισίνας και σπα προστατεύονται από την θερμότητα της ζεστής αντλίας του υδρομασάζ σας και σφραγίζονται έναντι συνεχιζόμενης έκθεσης σε υγρασία και συμπύκνωση.

 

Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν αντλίες φίλτρων ή υδροχλωριωτές.

 

 

 

Χρονοδιακόπτη για το θερμοσίφωνας σας

 

Εάν έχετε ένα εξοχικό στο δάσος ή ένα σπίτι άδειο κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε έναν χρονοδιακόπτη για το θερμοσίφωνα σας, για τον έλεγχο του κύκλου on / off.

 

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του θερμαντήρα του νερού μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ό, τι αναμένετε, επειδή τα δοχεία αποθέματος δροσίζουν και πρέπει να αναθερμανθούν κάθε φορά.

 

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα προγραμματίζοντας τον χρονοδιακόπτη για να κρατήσετε τον θερμαντήρα απενεργοποιημένο για τις μεγάλες χρονικές περιόδους όταν η δεξαμενή δεν είναι απαραίτητη.

 

 

 

 

Χρονοδιακόπτη για το σύστημα ψεκασμού

 

Το σύστημα ψεκασμού για το γκαζόν σας ή ακόμα και για το σύστημα άρδευσης του κήπου σας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από έναν εξωτερικό χρονοδιακόπτη.

 

Όχι μόνο μπορείτε να αποφασίσετε για το χρόνο και το μήκος της περιόδου ποτίσματος, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο 7-ημερών για να ελέγξετε ποιές ημέρες της εβδομάδας θα γίνετε το πότισμα των φυτών σας.