Η σημασία Του Φωτισμού Των Εστιατορίων

01/06/2017 0 Comment(s) All About Light,

Η σημασία Του Φωτισμού Των Εστιατορίων

 

 

 

 

 

Μετά από μια κουραστική εβδομάδα εργασίας, είστε έτοιμοι να επισκεφθείτε το αγαπημένο, ζεστό και γραφικό σας εστιατόριο.

 

Η υπηρεσία είναι πολύ καλή, και το φαγητό είναι εξαιρετικό, αλλά η έλξη σας σε αυτό το μέρος έχει να κάνει περισσότερο με την ατμόσφαιρα.

Μετά από περίπου μια ώρα, ξεχνάτε τελείως αυτό το αγχωτικό πράγμα που ονομάζεται δουλειά. Με ένα "διακόπτη" στις ρυθμίσεις, το Σαββατοκύριακο έχει αρχίσει επίσημα.

Είτε πρόκειται για ένα περιστασιακό δείπνο είτε για ένα πιο πολυτελές γεύμα, ο σωστός φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο ατμόσφαιρα του εστιατορίου.

 

Ο φωτισμός σε ένα εστιατόριο επηρεάζει πολλά στοιχεία, όπως η παρουσίαση τροφίμων, ο φωτισμός διάθεσης και η συνολική ικανοποίηση.

 

 

 

Η Διάθεση


 

Δεν είναι όλα τα εστιατόρια ίδιου αντικειμένου, και για αυτό, ούτε είναι ο φωτισμός τους είναι ίδιος. Σκεφτείτε την γευστική σας εμπειρία σε ένα εστιατόριο με γρήγορο φαγητό. Έχουν ζωηρά χρώματα, δυνατά μουσική και πολύ φωτεινό φως.

Λαμπτήρες με υψηλότερη θερμοκρασία χρώματος 3000-4000 Kelvin χρησιμοποιούνται συχνά για να επιτευχθεί αυτό.

 

Ο φωτισμός σε αυτή τη θερμοκρασία χρώματος παράγει ένα φωτεινότερο λευκό φως και μπορεί να δημιουργήσει μια αισθηση ότι βρίσκεστε σε κατάσταση συναγερμού, γι'αυτό τείνετε να αισθανθείτε ότι βιάζεστε όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού.

 

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Cornell σχετικά με το φωτισμό και τη μουσική στα εστιατόρια γρήγορου φαγητού διαπίστωσε ότι τα άτομα που καταναλώνουν γεύματα με φωτεινότερο φωτισμό και πιο δυνατή μουσική κατανάλωναν περισσότερο φαγητό και απολάμβαναν την εμπειρία τους για φαγητό λιγότερο από ό, τι τα άτομα που έτρωγαν με λιγότερο φωτισμό και με πιο ήπια μουσική.

 

Το dimmer φωτισμού, μπορεί να βελτιώσει την καταστασή και να δημιουργήσει μια πιο χαλαρή και γαλήνια ατμόσφαιρα, μιας και η έλλειψη φωτισμού μπορεί να προκαλέσει ενόχληση.

Αν δεν μπορείτε να δείτε καλά, δεν μπορείτε να απολαύσετε την μεγάλη ζουμερή μπριζόλα που παραγγείλατε επειδή δεν μπορείτε να βρείτε το μαχαίρι.

 

Στον φωτισμό των εστιατορίων πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία.

 

 

 

 

Το φαγητό

 

 

Όταν τρώτε έξω, η παρουσίαση είναι το παν. Εάν ένα ποτό φαίνεται αδιάφορο ή ένα γεύμα φαίνεται μη ελκυστικό, μπορεί να επιστραφεί.

 

Οι θαμώνες είναι πιθανότερο να επισκεφθούν ένα εστιατόριο αν τα φαγητά και τα ποτά μοιάζουν δελεαστικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε πιο πολυτελή εστιατόρια χρησιμοποιούν έμμεσο φωτισμό στην τραπεζαρία του εστιατορίου.

 

Το άμεσο φως μπορεί να ρίχνει σκιές στα γεύματα, κάνοντας τα να φαίνονται μη ελκυστικά.

 

Ο έλεγχος του φωτισμού σε ένα εστιατόριο είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικός για την παρουσίαση των τροφίμων.

Η χρήση dimmers για τη ρύθμιση του σχετικού φωτισμού βοηθά στη διατήρηση της διάθεσης, αλλά επίσης βελτιώνει τα επίπεδα φωτισμού του περιβάλλοντος, δημιουργώντας ένα μαλακότερο, απαλότερο φωτισμό.

 

 

 

Η Διαχείριση

 

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε πιο πολυτελή εστιατόρια, ειδικά κατά τη διάρκεια του δείπνου.

 

Ο Rakeesh Patel είναι ο Αρχιτέκτονας Έργων για το plush bistro, Hillstone. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μας εξήγησε ότι κάθε εστιατόριο στο Hillstone Restaurant Group έχει τη δική του μοναδική ποιότητα. Οι επιλογές φωτισμού σχεδιάζονται στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Patel, το εστιατόριο ενσωματώνει διαφορετικά επίπεδα στο σύστημα φωτισμού τους, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία λαμπτήρων χαμηλής τάσης, πυρακτώσεως, λαμπτήρων LED και συμπαγούς φθορισμού (CFLs).

Επίσης ενσωματώνουν κεντρικά συστήματα dimming όπως Lutron ή Marlin για να χρησιμοποιούν τεχνικές φωτισμού ζώνης στο εστιατόριο.

 

Ο φωτισμός ζωνών βοηθάει να καθορίζεται σωστά κάθε τμήμα σε ένα εστιατόριο. Για παράδειγμα, τα φώτα που χρησιμοποιούνται στην τραπεζαρία δεν είναι συνήθως τα φώτα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα.

Μπορεί επίσης να διαφέρουν στο μπάνιο και την είσοδο.

 

Ο Patel εξήγησε ότι όταν πρόκειται για επιλογές φωτισμού, το εστιατόριο θέλει να επιτύχει "λειτουργικότητα και θεατρικότητα για να βελτιώσει την εμπειρία του φαγητού".

 

Επειδή τα περισσότερα εστιατόρια χρησιμοποιούν πολλά φώτα, τα dimmers είναι μια μεγάλη επένδυση, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Σε συνδυασμό με πιο ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό, όπως τα LED, τα εστιατόρια θα μπορούσαν να δουν σημαντική εξοικονόμηση.

 

 

 

Φαίνεται ότι ο φωτισμός πραγματικά κάνει τη διαφορά. Μπορει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ταχείας κίνησης ή να παρέχει ένα πιο ήρεμο κλίμα για να δειπνήσετε.

 

Επιπλέον, με το σωστό φωτισμό, το φαγητό σας μπορεί να μοιάζει σαν να βγήκε από ένα περιοδικό. Έτσι, την επόμενη φορά που θα επιλέξετε ένα εστιατόριο, εξετάστε εάν ο φωτισμός παρέχει την καλύτερη «διάθεση» για το φαγητό σας.