Skroutz.gr Partner

Led ταινία 4.8w SMD3528 60 led 12V Αδιάβροχη IP54 Κίτρινη Atman

Κωδικός: LS65-00205
Διαθεσιμότητα: 1-3 Εργάσιμες
tip
Το προϊόν αποστέλλεται σε 1 έως 3 εργάσιμες μετά την παραγγελία.
2,20€

Διαθέσιμες Επιλογές


Χρώμα Φωτισμού:


Ποσότητα: Καλάθι

Η αδιαβροχοποίηση της ταινίας ισχύει εφόσον η ταινία ΔΕΝ κοπεί και μόνο τότε. Εαν η ταινία κοπεί 
δεν ευθυνόμαστε για τυχών υγρασίες ή δυσλειτουργίες της ταινίας.
Η Τιμή Είναι Ανά Μέτρο

Μοντέλο: ΤΑΙΝΙΑ SMD LED 3528 αδιάβροχη IP54
Χρώμα Φωτισμού: Κίτρινο-Πορτοκαλί
Αριθμός LEDs: 60 SMD / μέτρο , 5 μέτρα
Τάση τροφοδοσίας: 12V DC (συνεχές ρεύμα)
Κατανάλωση ρεύματος: 4,8W / μέτρο
Mήκος: 5 m
Διάρκεια της ζωής: 25 000 h
Γωνία φωτισμού: 120°
Πιστοποιητικά: RoHs
CE

Επεξήγηση Διαφοράς IP20 - IP54 - IP65 & IP68

Μη Αδιάβροχη IP20 : Ο βαθμός IP20 Δε παρέχει προστασία στην ταινία, ειναι ακατάλληλη για εξωτερική χρήση. Δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρήση σε μέρος με ατμούς αλλα όχι σε απευθείας επάνω στην ταινία επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον καθαρισμό της ή στην επαφή με κάποιο καθαριστικό. Σε καμμία όμως περίπτωση δεν έχει στεγανοποίηση και αντοχή σε υγρά. 

Στεγανοποίηση IP54 ,Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP54 γίνεται με κολλημένη σιλικόνη στο επάνω μέρος της ταινίας Led , το κάτω μέρος είναι ίδιο όπως και μιας απλής IP20 Ταινίας. Δεν αλλάζει η φωτεινότητα και αν κοπεί δε χάνει την αδιαβροχοποίηση της. Σε περίπτωση που κόψουμε τα μέτρα που θέλουμε μετα θα πρέπει να σηκώσουμε (ξεκολλήσουμε) την σιλικόνη με ενα αιχμηρό αντικείμενο ώστε να αποκαλύψουμε τις 2 ακίδες ( + και - ) για να τοποθετήσουμε τον ακροδέκτη ρεύματος. Είναι πιο λεπτή σε όγκο απο την IP65 και αυτό την κάνει περισσότερο ευέλικτη στο χειρισμό της. Σε καμμία περίπτωση δε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε κάτω απο το νερό.

Στεγανοποίηση IP65, Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP65 γίνεται ως εξής, μια πλαστική ( σιλικονούχα ) διαφανές επικάλυψη προστατεύει ολόκληρη την Led Ταινία 360 Μοίρες, στην ουσία για να γίνει περισσότερο αντιληπτό η led ταινία εγκλωβίζεται ολόκληρη μέσα σε σιλικονούχα επικάλυψη.Αυτή η στεγανοποίηση θεωρείται καλύτερη σε περίπτωση που δε κοπεί η ταινία σε κανένα σημείο της αλλα το μειονέκτημα της είναι οτι λόγο της διάστασης της επικάλυψης είναι λίγο πιο δύσκαμπτη απο την IP54.Επίσης σε καμμία περίπτωση δε μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε κάτω απο το νερό.

Στεγανοποίηση IP68, Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP68 είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με την IP65 Αλλα το υλικό της στεγανοποίησης είναι πιο σκληρό και καλύτερα κλεισμένο στα τελειώματα της ταινίας. Η συγκεκριμένη ταινία αν δε κοπεί μπορεί να βυθιστεί και σε νερό. Όχι πάνω απο 5 μέτρα και μόνο σε περίπτωση που δεν κοπεί σε κανένα σημείο της. Έρχεται κατα παραγγελία απο το εργοστάσιο και η συγκεκριμένη ( μονο ) αδιαβροχοποίση πωλείται ανα 5 μέτρα ενώ οι άλλες αδιάβροχες ταινίες πωλούνται και ανα μέτρο.

Η επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού είναι πολύ απλή διαδικασία , το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πολλαπλασιάσετε τα μέτρα της ταινίας με την ισχύ της.Για παράδειγμα αν έχουμε 3 μέτρα ταινία με ισχύ 4.8w ανα μέτρο τότε υπολογίζουμε ώς εξής. 4.8w x 3m = 14.40. Προσθέτουμε ενα ποσοστό 20% για θέμα ασφάλειας και καλής λειτουργίας του τροφοδοτικού και έτσι βρήκαμε το τροφοδοτικό που χρειαζόμαστε. Συγκεκριμένα για το παραπάνω παράδειγμα θα χρειαζόμασταν 14.4 + 20% = 17.28 Watt. Διαλέγουμε απο τα διαθέσιμα τροφοδοτικά ενα που θα είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 17,28 Watt , Δηλαδή θα διαλέγαμε το 18 W Plastic με κωδικό LINE-18W. 

Ένα τροφοδοτικό αν είναι για παράδειγμα 250 Watt και η ταινία μας είναι συνολικά 120 Watt το συγκεκριμένο τροφοδοτικό θα καταναλώσει μόνο τα watt που χρειάζεται η ταινία.

Η Ταινία είναι κατάλληλη για κρυφό φωτισμό ειναι εύκαμπτη και μπορεί να κοπεί ανα 3 Led. Διαθέτει αυτοκόλλητη ταινία 3Μ για εύκολη τοποθέτηση. Έχει δυνατότητα αυξομείωσης απο 0% έως 100% με την τοποθέτηση ενός Dimmer

 Η τιμή πώλησης αναλογεί στο 1 μέτρο.

 Η ελάχιστη παραγγελία είναι 1 μέτρο ενώ η συσκευασία της έχει μέσα 5 μέτρα. Για να αγοράσετε παράδειγμα 3 μέτρα πατήστε ποσότητα 3

Η Σύνδεση της είναι αρκετά απλή , συνδέουμε το ρέυμα στο τροφοδοτικό μας και την ταινία στο τροφοδοτικό. Δείτε παρακάτω το σχετικό σχεδιάγραμμα.

  

Σε περίπτωση που επιθυμούμε να έχουμε αυξομείωση της έντασης αλλα και κλείσιμο και άνοιγμα της Led Ταινίας μέσω τηλεχειρισμού τότε θα πρέπει να τοποθετήσουμε ενα Dimmer το οποίο κάνει αυτή τη δουλειά , η συνδεσμολογία του είναι επίσης πολύ απλή , δείτε παρακάτω :

Για την σωστή και μακροχρόνια χρήση της ταινίας LED η τροφοδοσία θα πρέπει να δίνετε ανά 5 μέτρα.Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχεδιάγραμμα για τη σύνδεση της ταινίας σε περίπτωση που θέλετε να συνδέσετε πάνω απο 5 μέτρα.

Watt
Watt 4.8
Τάση
Volt 12
Ανθεκτικότητα
Στεγανότητα Αδιάβροχη
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Ονοματεπώνυμο:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή